maanantai 9. toukokuuta 2011

Yhdessä palvellen: kristillinen johtajuus, Gunnar Elstad

Gunnar Elstad
YHDESSÄ PALVELLEN: KRISTILLINEN JOHTAJUUS
Perussanoma 2011

Olen kiinnostunut johtajuutta käsittelevistä kirjoista ja siksi oli kiva tarttua kirjaan heti sen ilmestyttyä.

Kirja ei ole johtamistaidon kaikenkattava opus, eikä sellainen pyri olemankaan. Sen sijaan kirja sopii erinomaisesti kristillisissä yhteisöissä työskenteleville, niin johtajille kuin alaisillekin. Kirjassa on joka luvun lopussa keskustelukysymyksiä, joiden ansiosta kirjaa voi lukea vaikka yhdessä työtiimin kanssa.

Ulkopuolelta kristilliseen yhteisöön esimiestehtäviin tulevan kannattaa lukaista kirja töiden alkuvaiheessa, koska kirja käy läpi monia juuri kristillisiä työyhteisöjä uhkaavia haasteita.

Kirja paljastaa sen tosiasian, että myös kristillisissä yhteisöissä ihmiset ovat itsekkäitä, epäonnistuvia ja muutenkin vajavaisia. Vaikka työn perimmäinen tavoite on kaikilla sama, se ei tarkoita, että ihmisten välinen kanssakäyminen tai työn painopistealueiden löytyminen sujuisi ilman ristiriitoja.

Sekä psykologina että teologina Elstad pystyy käsittelemään johtajuutta monipuolisesti. Erityisesti teologisen puolen huomiointi on tämän kirjan vahvuus verrattuna moniin muihin johtajuuskirjoihin.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka kantavat huolta oman yhteisönsä työilmapiiristä, jaksamisesta ja kehittymisestä.

Sami Malmsten

Tutustu kirjan sisällysluetteloon ja tilaa kirja Perussanoman verkkokaupasta ilman toimituskuluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti