maanantai 9. toukokuuta 2011

Valtakunta etsii taistelijoita: Daavid, Mailis Janatuinen

Mailis Janatuinen on tehnyt valtavan työn kootessaan Daavidista kronologisen elämänkerran. Eikä tämä työ ole mennyt hukkaan, sillä kirja avaa meille kuningas Daavidin elämän ja merkityksen monipuolisesti yksissä kansissa.

Kirjan kantava teema on, millä tavalla tuo kolmetuhatta vuotta sitten elänyt paimen ja kuningas oli toisen Paimenen ja Kuninkaan ennakkokuva. Jeesus on Betlehemin seimestä aina viimeiseen traagiseen huutoonsa asti Daavidin Poika.

Kirjassa käydään läpi Daavidin elämä vaihe vaiheelta ja ajoitetaan hänen kirjoittamiaan psalmeja hänen elämänsä eri tilanteisiin.

Kirja ei ole pelkkää historian kuvausta, vaan aina välillä hypätään lyhyesti tähän päivään ja pohditaan, mitä me voimme oppia Daavidin elämästä. Kirjaa voi siis lukea samalla niin elämänkertana kuin raamatunopetuksenakin.

Mailis itse kokee tehtäväkseen olla ”Raamatun popularisoija”. Tässä tehtävässä hän on mielestäni onnistunut erittäin hyvin. En ikinä olisi itse onnistunut saamaan näin kattavaa kuvaa kuningas Daavidista pelkästään Raamattua tutkimalla.

Suosittelen kirjaa kaikille armahdetuille syntisille, jotka haluavat oppia tuntemaan paremmin ihmistä ja Jumalaa.

Sami Malmsten

Tutustu kirjan sisällysluetteloon ja tilaa kirja Perussanoman verkkokaupasta ilman toimituskuluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti